*|MC:SUBJECT|*

Proiectul meu profesional


Orice candidat, indiferent de nivelul de experienta, domeniul de activitate, sau studiile pe care le-a urmat trebuie sa aiba in vedere un proiect profesional. Aceasta notiune este destul de cunoscuta si dezbatuta in Franta si constituie un punct de plecare pentru orice candidatura pentru o bursa, un stagiu sau o oferta de munca.

Constientizarea proiectului profesional este firul conductor in definirea parcursului profesional si a carierei (cu ce studii continuam, ce formare alegem, ce stagiu urmarim, ce meserie sau in ce directie facem reconversia profesionala cand este cazul).

Pentru a evita luarea de decizii eronate in legatura cu cariera (ocuparea de pozitii in domenii care nu ne plac sau care nu ne aduc satisfactie profesionala), este indicat sa schitam si sa definim cat mai devreme un proiect profesional. Cum facem acest lucru? Echipa noastra face mai jos cateva sugestii pentru pasii de urmat.

1. Notati pe o foaie de hartie cuvinte cheie care definesc aptitudinile si competentele care va caracterizeaza. Ceea ce stiti sa faceti si ce v-ar placea sa faceti.
2. Notati care sunt domeniile care va plac si pe care ati dori sa le integrati, precum si numele potentialilor angajatori in aceste domenii.
3. Studiati si documentati-va pe internet despre oportunitatile care exista in aceste domenii. Este domeniul ales unul activ in tara dvs.? Este acest domeniu unul destul de dezvoltat si in strainatate? Care sunt noutatile economice in acest domeniu? Se gasesc oferte de munca suficiente in raport cu acest sector?
4. Intrebati-va care sunt companiile care angajeaza in acest domeniu? Ce salarii se ofera si daca acest salariu satisface nevoile si asteptarile dvs.
5. Cautati fise de post / anunturi de job-uri si studiati cerintele angajatorilor (calitati, competente, dimplome) pentru posturi similare.
6. Faceti o lista de studii si formari profesionale de urmat, cursuri private, etc. astfel incat sa va "slefuiti" profilul cat mai aproape de cel pe care angajatorii il cauta.
7. Aplicati la stagii si la primele dvs. job-uri alegand pe cat posibil pe cele mai apropiate de job-ul ideal; lucrul pe perioade lungi in domenii care nu corespund deloc cu profilul sau meseria pe care o doriti poate da nastere la o continua stare de neliniste si lipsa totala de satisfactie profesionala.

Facebook
Email
LinkedInLocuri de munca recomandate


Pentru companie client
Consultant functional Sage Software X3
Angajatorul este o companie axata pe furnizarea de servicii cu ...

SOCIETE PINZLER LUX SA
Agent d'exploitation bilingue Franco-Roumain
Société de transport installée au Luxembourg recherche un exploitant transport ...

Centrul de Cercetari si Studii Calitative si Cantitative
Cercetare - limba maghiara
Candidatul ideal- fie absolvent de studii medii/superioare,- sa cunoasca limba ...

Université de Corse Pascal Paoli
Technicien instrumentation, expérimentation et mesure
Université de Corse (France) recherche dans le cadre d'un projet ...

NOC Support Responsible (with French, Support Group)
Job ContextCamusat is a multinational company with its presence all ...

Manpower
Customer Service Advisor
Ideal Candidate: · Have at least 12 months’ customer service experience ...Parteneri


CABINET FRANCOFON EXPERTIZA CONTABILA:


TOP ANGAJATOR: ALLIO Group - ALLIO Romania